Μεταξύ Φίλων

Θεωρείστε την παρουσίαση της παρακάτω αλληλογραφίας μας με αγαπητό φίλο, ως προοίμιο άρθρου που θα ακολουθήσει.
Από τις επιστολές παρουσίαζονται τα κυριότερα τμήματα τους,έχουν βεβαίως διαγραφεί αναφορές σε πρόσωπα ,καταστασεις,περιοχές κλπ πιστεύουμε όμως ‘οτι έστω και έτσι όπως σας τις παρουσίαζουμε δεν παραποιείται το νόημα τους .

From:
ΕΓΩ
Sent:
Tuesday, June 08, 2010 10:56 PM
Subject:
Wall street
Το παρακάτω θέμα για τη Wall Street μου το έστειλε ένας γνωστός απο τη Θεσ/κή και σας το προωθώ , έ και παρακάτω έβαλα και κατι δικά μου για να σας ζεστάνω καλοκαιριάτικα
Wall Street Story

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.

Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν.
Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε

Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες
Ο Χάρης ανακοινώνει ξανά ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες.

Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.
Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια.

Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν. Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι’ αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει:
Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.

Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Καλώς ήλθατε στην .. Wall Street ..!!..
Αγαπητοί φίλοι ,ετοιμάστε τα ρόπαλα ,o καπιταλισμός ( τα κακά του δυστυχώς αργά τα ανακάλυψα –μετά την πτώση του κομουνισμού ) είναι ολοφάνερα ένα σύστημα παραλογισμού. Κάποιοι συσσωρεύουν κεφάλαιο για να συσσωρεύσουν ακόμη περισσότερο. Οι καπιταλιστές μοιάζουν σαν τα άσπρα ποντίκια στη ρόδα, που τρέχουν όλο καί πιο γρήγορα, για να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα. Σ’ αυτήν τη διαδικασία, αναμφίβολα, κάποιοι ζούν καλά, αλλά κάποιοι άλλοι άσχημα
˙ αλλά κι εκείνοι που ζούν καλά, πόσο καλά, καί για πόσο καιρό;Σε αυτό το tripaki-ταξίδι κατόρθωσαν και μας ‘εβαλαν όλους μέσα ,αυτό όμως είναι το ταξίδι που ονειρευτήκαμε ; Αν όχι ετοιμάστε τα ρόπαλα …. Μόνο και μόνο τότε όταν καταλάβουν ότι δεν μπορέι να παίζουν με ανθρώπινες ζωές και ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν την ίδια άξία όσο και η δική τους , έ τότε όταν βγούν τα ρόπαλα και ανοίξουν μερικά κεφάλια Τραπεζιτών (η ρίζα του κακού) σαν καρπούζια ,σας ξαναλέω ότι τότε και μόνο τότε υπάρχει ελπίδα να χτιστεί ένα νέο σύστημα ή να βελτιωθεί κοινωνικά και οικονομικά δικαιότερα το υπάρχον.
Στα Γράμματα της Σωτηρίας
…, έλεγα στη Σωτηρία ….. αν δεν λογάριαζα παρά μόνο την ισχύ και τα αποτελέσματα της, θα έλεγα: όσο ένας λαός αναγκάζεται να υπακούει και δεν αντιδρά, καλώς πράττει· αλλά μόλις βρει τη δύναμη να αποτινάξει το ζυγό και το πραγματοποιεί, πράττει ακόμα καλύτερα.
Διότι, ανακτώντας την ελευθερία του με τη χρήση του ίδιου δικαιώματος με το οποίο του την αφαίρεσαν, είτε ο λαός δικαιούται να την ανακτήσει, είτε όσοι του την αφαίρεσαν δεν είχαν αυτό το δικαίωμα.
Αλλα αρκετά σας ζάλισα πάλι ,για να σας αποζημιώσω σας χαρίζω ένα τραγουδάκι και ακούοντας το πιήτε μιά ρακή ή ένα κρασί για πάρτη μου μιας και εγώ είμαι σε ισοβιο περιορισμό
.
Το λέει ένας φίλος ο Φάνης ,τον γνώρισα εκεί γύρω στα 1988-1989 στο παλιό Melody ( για τους …… -πίσω από το περίπτερο του Νουμερόπουλου ) στο μνήμα που το λέγαμε γιατί κατεβαίναμε σκαλοπάτια αφού το μαγαζί ήταν υπόγειο… πιστεύω να σας αρέσει …αν ναί τότε ρίξτε και μια ζεμπεκιά για πάρτη σας .
Καλή Λευτεριά
From:
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ
Date: Thu, 10 Jun 2010 07:39:30 +0300
Φίλε …… ωραίος ο Φάνης και το τραγούδι. Για τα λοιπά πόσοι είμαστε στ΄αλήθεια έτοιμοι να πάρουμε τα ρόπαλα??

From:
ΕΓΩ
Sent:
Thursday, June 10, 2010 11:54 AM
Subject:
Απαγορευμένα λόγια….
Καλημέρα φίλε …..
θέλω να ξέρεις ότι εκτιμώ τις απόψεις σου γιατί έχω διαπιστώσει ότι σκέπτεσαι αντισυστημικά και θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ανάλυση για το … πόσοι είμαστε στ΄αλήθεια έτοιμοι ….θα μπορούσα να συμπληρώσω την ερώτησή σου και πότε και με ποιά οργάνωση και τί θα γίνει μετά …και πάρα πολλά άλλα ΄σχετικά ερωτήματα.
Σαν σύντομη απάντηση μπορώ να σου πώ ότι τώρα είναι ελάχιστοι απλώς δίοτι δεν έχει έλθει το πλήρωμα το χρόνου με άλλα λόγια διότι ακόμα δεν …πιάσαμε πάτο…, όταν χρονικά πιάσουμε πάτο τότε οι ελάχιστοι θα γίνουν πολλοί.
Δεν θα σου γράψω περισσότερα για το θέμα αυτό ,ίσως κάποια άλλη φορά ,σου επισυνάπτω όμως ένα σημερινό κείμενο απο το internet στο οποίο καταδεικνύεται η ανάγκη να αναλάβουν οι ίδιοι οι πολίτες τις τύχες στα χέρια τους .
Γνωρίζω ότι το κείμενο πιθανό να δημιουργήσει αντιδράσεις στους παραλήπτες θα με ενδιέφερε όμως η όποια αντίδραση διότι στην παρούσα κατάσταση της Πατρίδας μας όλοι πρέπει να πάρουμε θέση διαφορετικά

.Ο σιωπών δοκεί συναινείν!

…………..

From:
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ
To:
Subject: Re: Απαγορευμένα λόγια….
Date: Sat, 12 Jun 2010 21:04:43 +0300
Φίλε …….. διάβασα με προσοχή το κείμενό σου και συμφωνώ σε γενικές γραμμές ότι έτσι κάπως παίζεται το παιχνίδι στην πολιτική σκακιέρα.Ο Παδόπουλος αγνός ,ιδεαλιστής ξεκίνησε αλλά δεν μπόρεσε να ελέγξει το σύστημα διακυβέρνησης. Όσοι μπορούσαν τρώγανε και τότε. Από τα λίγα που μαθαίναμε ή διέρρεαν θα σου θυμίσω τον ….. με τα «σάπια κρέατα» τις κατεξαίρεση άδειες οικοδόμισης πύργων τύπου «…….» τον Ανθυπασπιστή «ημέτερο» που διέταζε τον Στρατηγό «ανδρείκελο» κλπ. Στο τέλος δεν γλύτωσε και αυτός από την μεγαλομανία της «…..» και μπλέχτηκε με την βίλα στο Λαγονήσι. Σαν επωδό θα σου αναφέρω και για τα καλόπαιδα τύπου ……. και ….. που σαπίζανε όποιο γουστάρανε στο ξύλο για να τους κάνουνε ήρωες και να τους προσκυνάμε γεννεές δεκατέσσερις. Άστα βράστα φίλε μου.Η εξουσία είναι δύσκολο πράγμα για να τη διαχειριστείς με σωφροσύνη. Ποιοί να πάρουν λοιπόν τα ρόπαλα και ποιούς να κτυπάνε. Ο καθένας βλέπει την καμπούρα του άλλου και όχι τη δική του . Αδιέξοδο? Ίσως. Πάλι αγχωμένος θα κοιμηθώ. Καληνύχτα

From:
ΕΓΩ
Sent:
Thursday, June 17, 2010 8:56 PM
To:
Subject:
RE: Απαγορευμένα λόγια….
Φιλαράκο καλησπέρα, έχω δει την απάντησή σου από την ημέρα που την έστειλες αλλά είχα μπλέξει με το blog και σήμερα βρήκα λίγο χρόνο.

Στα παραδείγματα σου θα μπορούσα να προσθέσω και άλλα πολλά περισσότερα .Πάντα υπάρχουν οι Ηρακληδείς των καθεστώτων και αυτοί είναι που κάνουν τη ζημιά.
Η άποψη μου είναι ότι σήμερα , αν και κανένας δεν μπορεί να αποδεχτεί περιορισμό της ελευθερίας του, μπορεί και συγκρίνει τα πρόσημα θετικά ή αρνητικά στη δημόσια ζωή που αφήσε η κάθε πολιτική περίοδος. Υπό αυτή την έννοια επιβολή κοινωνικής επανάστασης υπό την πίεση του Λαού και όχι ως έργο-επιθυμία Συνταγματαρχών μπορεί να υπάρξει.
Είναι ένα καλό θέμα συζήτησης εκ του σύνεγγυς όμως.
…………………………..
…………………………..

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s