Στη Ρόδο …Οι ψηφοφόροι λένε «όχι» στα κόμματα

Οι ψηφοφόροι λένε «όχι» στα κόμματα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΜια γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών ακόμη και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προσώπου που θα καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο στον ενιαίο δήμο της Ρόδου είναι η σημαντικότερη ίσως διαπίστωση της πρώτης επίσημης δημοσκόπησης που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δ».
Και ο Ροδίτης ψηφοφόρος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι έχει να κάνει με ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο τον υποβιβάζει από πολίτη σε χειροκροτητή – ψηφοφόρο. Αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο το ότι μέσω της εκλογικής διαδικασίας δήθεν «ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει» αποτελεί το αποκορύφωμα μίας «αυταπάτης».
Δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαίο εξάλλου το γεγονός, που ανέδειξε η δημοσκόπηση, ότι η επιλογή του άξιου να ηγηθεί σχήματος που θα διεκδικήσει τον ενιαίο δήμο της Ρόδου και θα κερδίσει τον «Καλλικρατικό» θώκο γίνεται από το εκλογικό σώμα με μοναδικό ίσως κριτήριο την προσωπικότητα του. Αδιάφορο είναι, όπως καταγράφεται, το κομματικό χρίσμα…
Η δεύτερη εξίσου σημαντική διαπίστωση της δημοσκόπησης είναι ότι ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ Γ. Μαχαιρίδης, παρότι έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και έχει δημοσιοποιηθεί ευρέως ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για τον ενιαίο δήμο της Ρόδου αλλά για την αιρετή περιφέρεια, φαντάζει ο μόνος ικανός στην παρούσα χρονική στιγμή της καταγραφής της τάσεως της κοινής γνώμης για να αντιμετωπίσει τον κ Χ. Χατζηευθυμίου, που εξακολουθεί, παρά την πολεμική που δέχεται, να συγκεντρώνει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας και κρίνεται ως ο επικρατέστερος με διαφορά μεταξύ των υπόλοιπων φερόμενων ως υποψηφίων.
Μεταξύ των φερόμενων ως υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται επιπλέον μια δυναμική της υποψηφιότητας του κ Γιάννη Παρασκευά ενώ εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο κ Γ. Χατζημάρκος παρότι ορισμένοι εξακολουθούν να τον παρουσιάζουν ως… «φαβορί».

Πηγή: Η Δημοκρατική της Ρόδου .04 Ιουλ 2010.( Διαβάστε όλο το άρθρο  εδώ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s