Μανώλης ο Έλληνας

Αγαπητοί φίλοι όλοι μας θα έχουμε ακούσει από διηγήσεις  ή θα έχουμε διαπιστώσει  ….ότι εκεί μακριά στα πέρατα της οικουμένης  όπου το ελληνικό στοιχείο μετανάστευσε σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής  οι ξενιτεμένοι μας κουβαλάνε την Ελλάδα  μέσα τους.

Χθες λοιπόν Ο Μανώλης που βλέπετε στη φωτογραφία με τη σύζυγό του τη Μαίρη ,μου διηγήθηκε ένα περιστατικό που έγινε στην  Αστυνομία κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκδόσεως αστυνομικής ταυτότητας  και συγκεκριμένα μου είπε την έκπληξη της γυναίκας αστυνομικού όταν είδε το παλιό δελτίο ταυτότητας του ….και ο ίδιος της χαριτολογώντας της είπε …είδες πως αλλάζει ο άνθρωπος σε τρία χρόνια….

Τώρα θα μου πείτε για το αστείο που είπε ο Μανώλης γράφεις αυτό το άρθρο….για προσέξτε όμως τη συνέχεια…

Συνεχίζοντας την αφήγηση του μου είπε  ότι έπρεπε να εκδώσει αυτό το νέο δελτίο ταυτότητας διότι τα παιδιά του θέλησαν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα και απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να ανανεώσει ο πατέρας δηλαδή ο ίδιος την ταυτότητα του .

Ο Μανώλης λοιπόν που γεννήθηκε στο Μονόλιθο της Ρόδου το 1937 ,έφυγε για την Αυστραλία το 1955 ,ήλθε σαν επισκέπτης προσκυνητής στα πάτρια εδάφη το 1989 ( μετά από 35 χρόνια) και τώρα μετά από 21 χρόνια από την τελευταία του επίσκεψη ,έκανε τα παιδιά του να αγαπήσουν την Ελλάδα ,να είναι υπερήφανα για την καταγωγή τους ,να θέλουν και τυπικά να γίνουν Έλληνες και όλα αυτά ας τα βλέπουμε εμείς οι εντός της χώρας κατοικούντες που εν πολλοίς γινόμαστε ,συμφωνώ απόλυτα με τον Ζουράρη ,Ευρωλιγούρηδες.

Προφανώς στην επιθυμία των παιδιών τους να γίνουν και τυπικά Έλληνες …θα έχει βάλλει το χεράκι της και η κυρία Μαίρη (και αυτή με γονείς εκ Μονολίθου γεννηθείσα όμως στην Αυστραλία)

Τέτοια παραδείγματα Ελλήνων γονιών χρειάζεται να τα προβάλλουμε και αυτό προσπαθώ με τη φτωχή μου πένα να  κάνω.

Μανώλη και Μαίρη σας εύχομαι καλό ταξίδι ,στο επανιδείν και να σας θυμίσω όμως ότι …….. δεν τελειώσατε με  την εθνική αποστολή σας ….με τα παιδιά σας( τον Γιώργο και τη Θεώνη) καλά τα καταφέρατε …τώρα  σειρά  έχουν τα εγγονάκια σας.

Ο Μανώλης και η Μαίρη τα κατάφεραν και  με  συγκίνησαν ,να τους έχει ο θεός  πάντα καλά.

Ακούστε παρακάτω το Μανώλη και τη Μαίρη , μέσα απο το ιστολόγιο μας ,να στέλνουν ηχητικό μήνυμα στον Γιώργο τους.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s