Η Ελένη ,ο Νίτσε και η Μαλβίνα.

Ο Νίτσε για τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό.

Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στην Ελένη της Σπάρτης αλλά σε μια άλλη Ελένη  από τη ….Σπάρτη,τώρα τον Νίτσε και τη Μαλβίνα λίγο-πολύ τους γνωρίζετε… 

Η Ελένη λοιπόν μου έστειλε στο mail μου, link-video με τις θέσεις του Νίτσε για τον Ευρωπαϊκό ανθελληνισμό

Το video το γνωρίζαμε από παλιά,δεν το είχαμε αναρτήσει και τώρα με την υπενθύμιση της Ελένης το ξαναείδαμε και επειδή νομίζουμε ότι δεν παύει να  είναι …επίκαιρο θεωρούμε ότι αξίζει το κόπο να το δείτε.

Σας παραθέτουμε και το κείμενο καθώς και ένα σχόλιο επ΄αυτού από την αξέχαστη Μαλβίνα … της οποίας ο κοφτερός σα μαχαίρι λόγος της ,τόσο μα τόσο μας λείπει , αλήθεια μπορείτε να φαντασθείτε αν ζούσε σήμερα το …. ξεφώνημα που θα έκανε σ΄αυτούς που …λένε ότι μας κυβερνάνε ;    

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμόςπροσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτόν του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη από βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν (οι Δυτικοευρωπαίοι), φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκριση του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό (για κάθε εποχή) ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφος του.

Μα ποιοι, επιτέλους είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος;

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ΄ αυτούς.

 Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους!

Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.

Βέβαια, που και που, Κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραια την αλήθεια που δίδασκε ότι οι Έλληνες είναι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα.»

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s