Αντίθετοι στα άλλα …μαζί στην Κερατέα

Κάποιος φίλος αρθρογράφος σε προηγούμενο άρθρο αναφερόμενος στον Μίκη Θεοδωράκη έγραφε ότι ενώ  ποτέ δεν συμπάθησα το μουσικό παρελθόν του Μίκη Θεοδωράκη πάντα έτρεφα έναν ανεξήγητο θαυμασμό για αυτόν τον άνθρωπο …….και συνεχίζει το άρθρο του με αναφορά στη ΣΠΙΘΑ …κτλ…

Εμείς ως  ιστολόγιο αντίθετα με τον αρθρογράφο, εκτιμούμε το μουσικό έργο του Μίκη , ευχόμαστε ο θεός να του δίνει μέρες ,μπορούμε να φαντασθούμε όταν το πλήρωμα του χρόνου έλθει και εγκαταλείψει τα εγκόσμια ,από τα μεγάφωνα θα ακούγεται  το Άξιον Εστί  ,χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους σε λαϊκό προσκύνημα θα κλαίνε ,ένας  λαός θα κλαίει ( και εμείς  θα κλάψουμε ειλικρινά ) και παράλληλα ένας λαός εκεί που θα κλαίει ,εκεί και  θα σηκώνει τα χέρια γροθιές, εκεί  και θα χορεύει στους ήχους  του Ζορμπά .

Όσον αφορά όμως τις πολιτικές του θέσεις –τοποθετήσεις –παρεμβάσεις  νομίζουμε  ότι κάτι υποκρύπτουν ( Λαμπράκηδες –χούντα και έξοδος από τη χώρα-Καραμανλής ή Τάνκς – Μητσοτάκης-Ελληνοτουρκική  φιλία –κατά του ΠΑΣΟΚ –κοντά στο ΠΑΣΟΚ ,αμ το άλλο που ομολόγησε για αυτή την …επίσκεψή του στην Αμερική ;  και τώρα πετάει Σπίθες )

Πάντα αυτή η χώρα όταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πήγαινε να σηκώσει κεφάλι και να αποκτήσει ανεξαρτησία πολιτική (εννοούμε μη απόλυτα συμβατή με αυτή των διεθνών εξουσιαστών) ή οικονομική ( αυτοτέλεια-αυτάρκεια που αποσκοπούσε στην λιγότερη εξάρτηση από το ένα και μοναδικό κέντρο ελέγχου της οικονομίας ) πάντα πριν ή λίγο μετά στη σκηνή παρουσιάζεται ο Μίκης.   

Χαρακτηρίστε με καχύποπτο  , αλλά πιστέψτε με,  βλέπω ότι πίσω από αυτές του τις ενέργειες ή κινήσεις πάντα το σύστημα βγαίνει ωφελημένο και όχι ο Λαός ,βεβαίως ο καθείς μας  βλέπει ότι θέλει να βλέπει ή ότι μπορεί να βλέπει.

Παρά τις ανωτέρω θέσεις μου ,ο Μίκης δεν παύει να είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα ,η σε οποιοδήποτε χώρο εμφάνισή του να προσδίδει κύρος και υπ΄αυτή την έννοια βλέπουμε θετικά την συμπαράστασή του με την αναμενόμενη παρουσία του στη Κερατέα. 

Αντίθετοι λοιπόν  στα  άλλα …μαζί  όμως  στην Κερατέα

Ο Θεοδωράκης την Κυριακή στις 15.00 στα μπλόκα του ΒΙΟ.ΠΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Σήμερα βάζω εγώ μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν και άλλες…»

Μίκης Θεοδωράκης.

Στείλαμε τη φωνή μας στον Μίκη Θεοδωράκη κι εκείνος την αφουγκράστηκε, την αγκάλιασε και αποφάσισε να κάνει εκείνο που θεωρούσε αυτονόητο. Εκείνο που φοβούνται να κάνουν όσοι χαρακτηρίζονται «διανοούμενοι»…

Να σταθεί δίπλα μας στα οδοφράγματα…Να μιλήσει στους φόβους μας για το αύριο των παιδιών μας…

Κι όταν στέκεται δίπλα σου ένας γίγαντας γενναιότητας, γενναιοδωρίας, πολιτισμού και ανθρωπιάς νιώθεις εκείνο το αίσθημα που σε σηκώνει ακόμα πιο ψηλά:

«Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε…

Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα…»

Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις 15.00 στα μπλόκα του ΒΙΟ.ΠΑ. θα λειτουργήσει ως οξυγόνο απέναντι στην πνιγηρή καθημερινότητά μας. Σε μια καθημερινότητα που εδώ και 4 μήνες μας υπαγορεύουν, μας υποχρεώνουν και μας επιβάλλουν να ζούμε οι ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας από τους τελευταίους και μεγαλύτερους πυλώνες πολιτισμού έρχεται σε τούτο το σκοτεινό τοπίο βίας, με το πνευματικό του ανάστημα να ενώσει τη φωνή του με τις δικές μας.

Σημειώστε πως τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές χαράς, για άλλη μια φορά ισχυρές ομάδες καταστολής βρίσκονται προ των πυλών της πόλης.

9 διμοιρίες των ΜΑΤ -άγνωστο για ποιο λόγο- έρχονται (;) για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες και μόνιμες πια διμοιρίες, 6 τον αριθμό, τη μια αύρα και τους αμέτρητους σε αριθμό ασφαλίτες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Σταματίνα Κωστάκου

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

Δήμου Λαυρεωτικής

  Σημ. : Ευχαριστώ την Στεφανία Λυγερού για την ενημέρωση. 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αντίθετοι στα άλλα …μαζί στην Κερατέα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s