Αποτελέσματα Ελέγχου Πυξίδας [ της πυξίδας του Τόνοι και Πνεύματα ]

Σε απάντηση της ανάρτησης μας  Σὲ δυὸ ἡμέρες γινόμαστε 2 ἐτῶν ,πῶς κρίνετε τὴν μέχρι τώρα πορεία μας ;  … φίλες/φίλοι ,συνεργάτες/τιδες του ιστολογίου  έγραψαν την γνώμη  – προτάσεις  τους  για το πώς βλέπουν την μέχρι τώρα πορεία του ιστολογίου και τι θα ήθελαν να πράξουμε για να γίνει  καλύτερο  στο μέλλον.

Τώρα μετά από αυτά,τα τόσο θα έλεγα κολακευτικά ,και δεν τ΄αξίζω  , που  για μένα ως διαχ/στη του ιστολογίου εγγράφως εκθέσατε   θα πρέπει κι εγώ  να  ευχαριστήσω (με την σειρά όπως γράψατε ),τον Σωτήρη Καλαμίτση ,την Στεφανία Λυγερού,την  Αστραία και την Παρέα της , τον Θανάση Νικολαΐδη, τον Μανώλη Σαρίδη ,τον Γιώργο Καλαμαρά,την Αργυρώ Κουκουλά,την Ελένη Γεωργοπούλου-Αθανασούλη,τον Κλεισθένη απ’ την «Ιδεοπηγή»,τον Θεόφιλο Αιγινήτη και τον Κώστα Διαμαντή και να σας διαβεβαιώσω ότι θα λάβω υπόψη τις προτάσεις σας όσον αφορά την θεματολογία και για ορισμένα θέματα τεχνικής φύσεως θα επικοινωνήσω μαζί σας για διευκρινήσεις-απαντήσεις στα όσα θέτετε και  θα προσπαθήσω το Τόνοι και Πνεύματα, να σηκωθεί  λιγο ψηλότερα…λίγο ψηλότερα .

 

Παραθέτουμε  λοιπόν κατ΄αρχήν αυτά που μας γράψατε πρώτα ως σχόλια στην ανάρτηση :

1.    Σωτήριος Καλαμίτσης Says:
10/06/2012 στις 21:25

Να τα χιλιάσετε και να διατηρήσετε τη σοβαρότητα που εκφράζεται και μέσα από το “ουκ εν τω πολλώ το ευ”.

Απάντηση

2.    ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΥΓΕΡΟΥ Says:
11/06/2012 στις 07:25

Φίλε μου Λακεδαίμων, αρκετά μπλογκς αναρτούν κείμενά μου, με κάποιους διαχειριστές γίναμε πραγματικοί φίλοι, ήταν οι στυλοβάτες του αγώνα. Ένας εξ αυτών κι εσύ. Σε ξεχωρίζω ακόμα περισσότερο γιατί δουλεύεις με ψυχή, μέρος του εαυτού σου βρίσκεται εδώ και πολλή αγάπη. Είναι οι λόγοι που απόλυτα σ’ εμπιστεύομαι. Τις ευχές μου για δύναμη και υγεία.

Απάντηση

3.    iparea Says:
11/06/2012 στις 15:44

Έχεις την νεανικότητα της καρδιάς του Τηλέμαχου,
το ήθος και την σοφία του Νέστορος,
του γνέφοντος με τα νεύματα,
το ανυποχώρητο πείσμα του Οδυσσέως
και την ζεστή φιλοξενία- φιλοπατρία
τη εν Λακεδαιμόνι του Μενελάου
του εμμένοντος με τον λαό,
φίλε μας Λακεδαίμων,
ομιλών και παρών σημειολογικώς
με όλους τους τόνους και τα πνεύματα διακριτικώς!
Χρόνια σου πολλά για την τηλεμαχική σου παρουσία
και την διαδικτυακή σου τοξοβολία!
Καλή δύναμη και συνέχεια σε αυτή σου την κατάθεση
καρδιάς ψυχής νοός και πυρός!

Η Αστραία και όλη…. η Παρέα

Απάντηση

4.    Νικολαλαΐδης…Αθανάσιος Says:
11/06/2012 στις 20:14

Κράτα γερά, Λακεδαίμονα:
-Της γλώσσας μας τις ρίζες. (“Με πόνο ψυχής ψήφισα το μονοτονικό”, Χρήστος Τσολάκης, ο γνωστός γλωσσολόγος).
-Μην αφήνεις να την κακοποιούν νεωτεριστές “γλωσσοπλάστες”. (Θα μιλήσεις σωστά τη δημοτική, αν έχεις διδαχθεί αρχαία ελληνικά).
-Την αξιοπρέπειά σου, αποκλείοντας την καφρίλα παρείσακτων με πρόθεση να βρίσουν και μόνο.
-Το δημοκρατικό σου φρόνημα, εκπεφρασμένο με κάθε λογής, περιεχομένου και προέλευσης αναρτήσεις σου, τηρουμένων των κανόνων για πολιτισμένη έκφραση.
Σε θεωρώ “ανάχωμα” στη γλωσσική και πολιτισμική μας κατρακύλα.
Η διετία των “γενεθλίων” σου θα γίνει πολυετία γενεθλίων, γιατί οι “τόνοι και πνεύματα” θα επιζήσουν ανάμεσα σε “νεκρούς” καμένους και καημένους.
Με εκτίμηση
Θανάσης Νικολαΐδης

Απάντηση

5.    Εμμανουήλ Σαρίδης Says:
12/06/2012 στις 09:01

Αγαπητέ Λακαιδέμονα,
τις καλύτερές μου ευχές για τα γενέθλια της σελίδας σου. Η οποία έχει δημοσιεύσει άρθρα απο μ ένα και εγώ έχω δημοσιεύσει άρθρα απο σένα. Αυτό που είναι και το ζητούμενο για μας που χωρίς κάποιους απο πίσω μας προσπαθούμε με μια επιλεγμένη θεματολογία να δώσουμε ιδιαίτερα στον Έλληνα συνάνθρωπο μας ωθήσεις για περαιτέρω σκέψεις.

Νάσε πάντα καλά και μην φοβάσε την όποια ηλικία εφτασες, προσωπικά διαπιστώνω, ότι οσο πιο μεγάλος γίνομαι, τόσο καλύτερα βλέπω. Προϋπόθεση είναι η υγεία, την οποία μσου εύχομαι ολοψύχως.
ΥΓ. Για κάποιους λόγους μπήκε η διεύθυνσή μου στη μέση του κειμένου. Σε παρακαλώ να το κοιτάξεις.
Και ακόμη ένα ΥΓ. Αυτά τα (αντι)κοινωνικά μέσα εγώ τα αποφεύγω, γιατί απο πίσω τους είναι ο
Kilroy, ξέρεις αυτός που watchingyou

Απάντηση

6.    γιώργος καλαμαράς Says:
13/06/2012 στις 08:39

Χρόνια πολλα!
Να είσαι πάντα πρωτοπόρος στην αντικειμενικότητα και στην Ελληνική Ιδέα, όπως μέχρι τώρα!
Ο πραγματικός χρόνος στη ζωή μας δεν είναι η ηλικία, (που πολλές φορές αναφέρεσαι), αλλά ο τρόπος που ζούμε.
Και συ ζεις πραγματικά σαν νέος.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

γ.κ.

_________________________________

Και αμέσως παρακάτω τα  μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μας στείλατε: 

 

Argyro Koukoula    11:13 μ.μ. (Πριν από 14 ώρες)

προς Εμένα

Ἐμένα μ΄ἀρέσετε κι ἀπ΄ὅτι βλέπω ἀρέσετε καί σ΄ἄλλους !’Ελπίζω νά μήν τό ρίξετε στό σόφτ-πορνό ὅπως τό Τσαντίρι πού  πλέον δέν διαβάζεται! Μιά μεγαλίτερη βαρύτητα στά ‘Εθνικά θέματα πιστεύω θά ἐκπαίδευε καλλίτερα ὅλους μας!Βέβαια καί το Aegean Times  καί τό  Defencenet καλύπτουν ἐπαρκῶς τά θέματα καί σέ συνεχόμενη βάσι , ἀλλά μιά ἐπιπλέον ὑπογράμμισι κι ἀπό τήν πλευρά σας θά  συντελοῦσε στήν ἀνάδειξι τῶν ἐθνικῶν θεμάτων  (ὅπως ἀκριβῶς συνέβη μέ τήν προβολή τοῦ θέματος τῆς ΑΟΖ!)

 

Καλή δύναμη

‘Αργυρῶ

 

 

Helen Athanassoulis   1:06 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα)

προς Εμένα

Και σε άλλα, με υγεία, αλλά προ παντός με προοπτική για τον τόπο και τους επόμενους!

Βρίσκω, την όλη παρουσία θετική. Μ’ αρέσει, είναι  «αγορά», με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.

Το ατού του ιστότοπου είναι η ελευθερία (και η προσωπική ευθύνη, ασφαλώς) του αρθρογράφου, χωρίς επέμβαση στη γνώμη του.

Παρατηρώ ότι το βάρος είναι στην πολιτική, το πολιτικό γίγνεσθαι και την πολιτική συμπεριφορά των πολιτών και των πολιτικών, χωρίς να αδικώ άλλους τομείς.

Ενδιαφέροντες άλλοι τομείς όπως οικονομία, στρατηγική -με ό,τι ο όρος αυτός καλύπτει- είναι εξαιρετικά σημαντικοί στην παρούσα συγκυρία, όχι μόνο για την ανάπτυξή μας ως χώρας αλλά και ως αντικείμενο σκέψης και προβληματισμού.

Η συνεισφορά μου στην αναβάθμιση: Πολλές φορές έχω αναζητήσει την ιστορική διαδρομή ενός «αρθρογράφου»  στον ιστότοπο (εμής αυτής συμπεριλαμβανομένης), για να μελετήσω διαδρομές προβληματισμού, αλλά κυρίως συνέπεια στις

θέσεις (από αυτό πάσχει η ελληνική κοινωνία). (Και πρέπει να πώ, ότι ουδέποτε έχω διαψευσθεί).

Θεωρώ σημαντική μια προσθήκη ευρετηρίου ονομάτων των «αρθρογράφων», με χρονολογική σειρά των τίτλων των παρεμβάσεών τους (αυτό γίνεται; ή έχει πρόβλημα;)

Εκτός από αυτό, πρέπει να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα, ένα εξαιρετικά σημαντικό λήμμα αναζήτησης,  το «ΑΟΖ», λόγω της ειδικής σπουδαιότητας του θέματος,  τόσο από πλευράς οικονομικής  ανάγκης, όσο και από πλευράς στρατηγικής επιλογής, αφού (φαίνεται πια, ότι) πρέπει να είναι η επόμενη (στρατηγική) πολιτική μας κίνηση. Επίσης, λόγω της έκτασης των άρθρων που ήδη υπάρχουν από τον κ. Λυγερό, και όσων θα γραφούν ακόμη για το θέμα.

Αυτά επί του παρόντος. 

 

Φίλοι κι αγαπημένοι, έρρωσθε!

Ελένη Γεωργοπούλου-Αθανασούλη

 

 

 

JimmyJimmy                  1:47 μ.μ. (Πριν από 6 ώρες)

προς Εμένα

Λακεδαίμονα, συνέχισε το onemanshow, είναι πηγαίο και αδέσμευτο, δεν νομίζω να μπουσούλησες ποτέ, στάθηκες πάντα όρθιος, οι αναγνώστες σου και οι διαδικτυακοί σου φίλοι το γνωρίζουν. Νάσαι καλά.

Κλεισθένης απ’ την «Ιδεοπηγή».

 

 

TheofilosAiginitis     6:40 π.μ. (Πριν από 2 ώρες)

προς Εμένα

 

Στο ελεύθερο και ανεξάρτητο βήμα ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΑ, εύχομαι τα δυο πρώτα χρόνια του να είναι η μαγιά για ένα μακρύ ταξίδι στο δρόμο της πληροφόρησης.

   Θεόφιλος Αιγινήτης

 

 

Κώστας Διαμαντής    3:45 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα)

προς Εμένα

Φίλε μου,Εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω.

Απλά μπορώ να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που απλόχερα μου προσφέρεις τη δυνατότητα να περνάω άλλοτε ευχάριστα την ώρα μου και άλλοτε, όταν γράφεις για το μέλλον της Πατρίδας μας, με έναν κόμπο στο στομάχι. Κυρίως όμως σε ευχαριστώ που με κάνεις να βλέπω πίσω από τις όποιες γραμμένες λέξεις, έναν αγαπημένο μου συμμαθητή.

Αλλά επειδή «τα πάντα ρει», θα σου γράψω ένα παραμυθάκι για τα όποια συναισθήματα έχεις, τώρα που το δημιούργημά σου κλείνει τα δύο χρόνια

Κάποτε ένας μεγάλος βασιλιάς μάζεψε τους σοφούς της αυλής του και τους είπε:

«Φτιάχνω ένα πολύ όμορφο δαχτυλίδι. Έχω το πιο όμορφο διαμάντι του κόσμου. Θέλω όμως να βάλω μέσα στο δαχτυλίδι ένα μήνυμα το οποίο θα μου φανεί χρήσιμο σε καιρό απόλυτης και μεγάλης απελπισίας. Το μήνυμα πρέπει να είναι μικρό για να χωράει κάτω από το διαμάντι.

Ήταν όλοι τους σοφοί και σπουδαίοι επιστήμονες. Έψαξαν τα βιβλία τους , σκέφτηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι.

O βασιλιάς είχε έναν γέρο υπηρέτη που ήταν σαν πατέρας του. Η μητέρα του βασιλιά πέθανε πολύ νέα κι από τότε τον πρόσεχε ο γέρος αυτός υπηρέτης. Ο βασιλιάς έτρεφε απέραντο σεβασμό και αγάπη γι΄ αυτόν.

Ο υπηρέτης, λοιπόν, είπε του βασιλιά: «Δεν είμαι σοφός, ούτε επιστήμονας, ούτε καν σπουδαγμένος. Αλλά ξέρω το μήνυμα που ψάχνεις-γιατί υπάρχει μόνο ένα μήνυμα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να στο δώσουν. Μπορεί να σου δοθεί μόνον από έναν μυστικιστή, από έναν άνθρωπο που έχει συνειδητοποιήσει τον εαυτό του.

Στην μακρόχρονη παραμονή μου στο παλάτι γνώρισα λογιών λογιών ανθρώπους. Κάποτε ένας τέτοιος φωτισμένος μυστικιστής ήταν προσκαλεσμένος του πατέρα σου και ήμουνα στις διαταγές του όλο το διάστημα που έμεινε εδώ. Όταν έφευγε, σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης μου έδωσε αυτό το μήνυμα», και ο υπηρέτης το έγραψε σε ένα μικρό κομματάκι χαρτί, το τύλιξε και είπε του βασιλιά: « Μην το διαβάσεις, μόνο κρύψτο μέσα στο δαχτυλίδι. Άνοιξε το μόνο όταν όλα τα άλλα που έχεις δοκιμάσει έχουν αποτύχει, όταν βλέπεις ότι δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος».

Και σύντομα ήρθε για τον βασιλιά μια τέτοια ώρα.

Ο βασιλιάς έχανε το βασίλειό του, εχθροί τον κυνηγούσαν κι αυτός κάλπαζε απελπισμένος πάνω στο άλογό του προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του.

Ήταν μόνος, οι εχθροί πίσω του, αναρίθμητοι. Έφτασε σ΄ ένα μέρος που ήταν αδιέξοδο.

Δεν μπορούσε να πάει ούτε μπροστά , ούτε πίσω.

Ξαφνικά, θυμήθηκε το δαχτυλίδι. Το άνοιξε, έβγαλε το χαρτί το οποίο απλά έγραφε:

«Και αυτό θα περάσει».

Καθώς διάβαζε, έμεινε σιωπηλός. Όλα σιώπησαν, μέσα του και γύρω του.

«Κι αυτό θα περάσει»,    Και πέρασε.        Όλα περνούν, τίποτα δε μένει το ίδιο.                                        

Οι εχθροί που τον κυνηγούσαν, πρέπει να χάθηκαν στο δάσος ή να πήραν λάθος κατεύθυνση. Έπαψαν να τον κυνηγούν.                      

Ο βασιλιάς ήταν ευγνώμων και στον υπηρέτη και στον άγνωστο μυστικιστή.

Αυτές οι λίγες λεξούλες αποδείχτηκαν θαυματουργές.

Ξανάβαλε το χαρτάκι μέσα στο δαχτυλίδι του, μάζεψε τα στρατεύματά του και κατάφερε να κυριέψει πάλι το βασίλειό του.

Όταν έμπαινε θριαμβευτής στην πρωτεύουσα του, αισθανόταν μεγάλη περηφάνια.

 Όλοι γιόρταζαν ανά την επικράτεια, παντού ακούγονταν μουσικές και ο κόσμος χόρευε στους δρόμους.                                             

Ο πιστός υπηρέτης περπατούσε δίπλα του ανάμεσα στη συνοδεία του. Του είπε

«Αυτή η στιγμή είναι επίσης κατάλληλη: ξαναδιάβασε το μήνυμα ».

 Ο βασιλιάς ξαφνιάστηκε. «Τι εννοείς? Τώρα είμαι νικητής, οι υπήκοοί μου πανηγυρίζουν. Δεν βρίσκομαι σε απόγνωση.

 Δεν βρίσκομαι σε μια κατάσταση που να μοιάζει αδιέξοδη».

Ο γέρο-υπηρέτης απάντησε: «Άκου. Αυτό είπε ο φωτισμένος εκείνος άνθρωπος και σε μένα τότε: αυτό το μήνυμα δεν είναι μόνο για ώρες απόγνωσης και απελπισίας. Δεν είναι μόνο για όταν αισθάνεσαι ή είσαι νικημένος. Είναι, επίσης, και για όταν είσαι θριαμβευτής. Όχι μόνο για όταν είσαι ο τελευταίος αλλά και για όταν είσαι ο πρώτος.».

 Και ο βασιλιάς άνοιξε το δαχτυλίδι, διάβασε πάλι το μήνυμα

.«Και αυτό θα περάσει», και ξαφνικά η ίδια σιωπή μέσα του.

 Τα πλήθη εξακολουθούσαν να πανηγυρίζουν και να χορεύουν.

Η υπερηφάνεια, η έπαρση, το εγώ του είχε εξαφανιστεί.

Όλα περνούν. Ζήτησε από τον υπηρέτη του να έρθει και να καθίσει μαζί του και τον ρώτησε:

« Υπάρχει τίποτα άλλο?           Όλα περνούν. Το μήνυμά σου με βοήθησε αφάνταστα».                  

Ο πιστός υπηρέτης μίλησε ξανά: 

« Το τρίτο πράγμα που ο σοφός εκείνος άνθρωπος είπε ήταν : θυμήσου, κάθε τι περνάει, όλα περνούν.

Μόνο εσύ παραμένεις, εσύ παραμένεις για πάντα ως μάρτυρας, ως παρατηρητής».                                                                         

Όλα περνούν, εσύ παραμένεις. Εσύ είσαι η πραγματικότητα, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ένα όνειρο, μία ψευδαίσθηση.

Υπάρχουν όμορφα όνειρα, υπάρχουν τρομαχτικοί εφιάλτες.       

Αλλά δεν έχει σημασία εάν είναι όνειρο ή εφιάλτης.  Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι αυτός που βλέπει το όνειρο.

Αυτός που βλέπει, ο παρατηρητής, είναι η μοναδική πραγματικότητα.

ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΦΙ- ( κατά άλλους έχει βουδιστική προέλευση)

 

 Νίκο, μετά από αυτό το «παραμυθάκι», εύχομαι σε σένα, στην Μαίρη και στο δημιούργημά σου, τα καλύτερα για το μέλλον.

 

Κώστας Διαμαντής

 

 

 

Σαν μικρό απολογισμό της διαδικτυακής παρουσίας μας μέχρι την στιγμή που γράφω –κλείνω την παρούσα ανάρτηση τα νούμερά μας είναι :

Άρθρα 6.880

Σχόλια  1.089

Σύνολο επισκεπτών  217.514

Μεγίστη επισκεψιμότητα   1.975 (την 19/10/2011 )

 

Για τους τυχόν νέους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του ιστολογίου και την μέχρι τώρα πορεία του θα τους πρότεινα να διαβάσουν τα :

Οver torque…Αναστολή ; ή Ρελαντί ;

23/05/2011 — Λακεδαίμων

Τὸ “Τόνοι και Πνεύματα” γιορτάζει , ἔχει τὰ γενέθλιά του !

12/06/2011 — Λακεδαίμων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s