Ιστορίες του ΦΒ από μια φίλη ,την Αστραία

Όσο μπορείς…..

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.Κ Καβάφης

Σαββατιάτικο πρωινό στη Θεσσαλονίκη.
Με αφορμή την ανακοίνωση του φίλου μου του Λακεδαίμονα για το κλείσιμο του ιστολογίου του εδώ, και μερικά σχόλια «φίλων» του ΦΒ σκέπτομαι και γράφω αυτό το άρθρο. Και επειδή δεν χρειάζομαι οπαδούς ή ψηφοφόρους και δεν πρόκειται να ζητήσω ούτε την ψήφο τους  ούτε την υπογραφή τους  για θρησκευτική ΜΚΟ, ούτε θα δηλώσω ομολογία πίστης , θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί τους και μαζί σας.
Τον Λακεδαίμονα δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά. Ίσως να γνωριστούμε κάποια στιγμή στη Ρόδο στη Θεσσαλονίκη ή στη «Ιθάκη»  σε ένα ευθύ νησί. Όταν με προσκάλεσε να συμμετέχω στο ιστολόγιο του ως αρθρογράφος τον ρώτησα αν ξέρει τις απόψεις μου για θρησκευτικά και πολιτικά θέματα και αν δεν έχει πρόβλημα με αυτές.
Η απάντηση του μου άρεσε: Είσαι ελεύθερη , μου είπε, να εκφράσεις τις απόψεις σου και εμείς να δούμε πόση δημοκρατία αντέχουμε.
Η συνεργασία μας υπήρξε και είναι άψογη, για πάνω από ένα χρόνο μέχρι σήμερα που μου ανακοίνωσε την απόφαση του, με  ένα αμοιβαίο κλίμα  σεβασμού  και ευγένειας .
Προέρχομαι από ένα ουδέτερο πολιτικό χώρο και θρησκευτικό. Ο πατέρας μου μετριοπαθής αριστερός αδιάφορος για τα θρησκευτικά θέματα , και η μητέρα μου αδιάφορη δεξιά και τυπικά χριστιανή.
Με αυτό το  «διαβατήριο» ουδέποτε αναμείχθηκα σε κομματικές και θρησκευτικές συρράξεις και ιδεολογίες και έχω πληρώσει το  αντίστοιχο τίμημα αυτής της ελευθερίας και δεν μετανιώνω.  Δεν έχω ζητήσει  «χάρες»  που δεν θέλω να ανταποδώσω. Αυτό που μου άρεσε και μου αρέσει περισσότερο είναι η φιλοσοφία των Ιδεών αν και έχω σπουδάσει θετικές επιστήμες. Ίσως και να ταιριάζουν.
Τα τελευταία χρόνια άρχισε να με προβληματίζει αυτό που λέμε Ελληνική Κοσμοθέαση και η ενεργή απασχόληση μου με το διαδίκτυο.
Έτσι είδα και γνώρισα εντός και εκτός του «μεγάλου αδελφού» ανθρώπους πρόσωπα και καταστάσεις. Η κατάσταση είναι απογοητευτική. Δεν ξέρεις ποιοι είναι οι χειρότεροι, οι πάνω που κυβερνούν ή οι κάτω που ερπετολογούν. Απίθανες ιστορίες ασύμμετρης συνομωσιολογίας, διαφθορά, ψυχιατρικές περιπτώσεις κατάθλιψης και σχιζοφρένειας, αρπακτικότητα κακία και ζηλοφθονία προσποιητή ευγένεια και υποκρισία.
Ποτέ δεν μου άρεσε ο χριστιανισμός  και αυτό το εμπόριο του θεού και του παραδείσου ,δεν μπορώ να τον αποδεχθώ ως κατεξοχήν αντινοϊκό σύστημα εξουσίας. Σέβομαι τους ανθρώπους που πιστεύουν εφ΄ όσον σέβονται και αυτοί την ελευθέρια σκέψης την δική μου. Κατανοώ την ανάγκη του ανθρώπου για παρηγοριά για ελπίδα για αγάπη, αλλά εγώ δεν την χρειάζομαι. Δεν χρειάζομαι κανένα θεό να με επιβραβεύσει για να κάνω το καλό και το σωστό, ούτε φοβάμαι κανένα θεό τιμωρό και η θρησκοληψία από όποιο θρησκευτικό χώρο και αν προέρχεται είναι για μένα μεγάλη ψύχωση και σκουριασμένη εμμονή.
Έχω μελετήσει κουλτούρες ήθη και έθιμα διαφόρων λαών και φυλών. Οπωσδήποτε η Ελληνική Φιλοσοφία μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου και ειδικά τα Ομηρικά Έπη. Ο λόγος είναι απλός. Με βοηθά να κατανοήσω τον κόσμο γύρω μου και τον εαυτό μου . Μου τον ερμηνεύει , μου τον εξηγεί και αυτό μου αρκεί και μου περισσεύει. Απλά και ξεκάθαρα.
Έχω βαρεθεί τις απίστευτες ιστορίες καθημερινής τρέλας και μεγάλης ανοησίας του ΦΒ, τις έχω σιχαθεί κυριολεκτικά.
Άνθρωποι που δεν έχουν καμία υπόσταση, κανένα έργο κανένα βιογραφικό, κακεντρεχείς, κακοήθεις γυρολόγοι Αρναίοι Ίροι, που χρωστάνε  παντού, ξεφυτρώνουν από παντού, με διάφορα ονόματα και περίεργα προφίλ. Κάποια στιγμή να  μας πουν και που φάγανε αυτά που χρωστούν.
Άνθρωποι που  δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό, αλκοολικοί, καθαρίστριες (συμφώνως με τις δηλώσεις τους), με ξένα κείμενα και  εγκαταλελειμμένων   κτιρίων  φωτογραφίες  photoshop που πωλούνται και ενοικιάζονται  ωρύονται για τον Ελληνισμό, κατηγορούν τον Δ. Σολωμό και ανεμίζουν σημαίες «πέντε κρίκοι ένα τάληρο» με συμπεριφορά και τρόπο ολοκληρωτικό.
«Εκπαιδευτικοί», με ποιό πτυχίο άραγε, από ποια σχολή  και σε ποιο σχολείο, να μας πουν κάποια στιγμή;, εικαστικοί δήθεν χωρίς καμία έκθεση ζωγραφική , συνταξιούχες χήρες πυροσβεστών( συμφώνως με δηλώσεις τους) , ωρύονται επίσης για το σύστημα το πολιτικό «Θερσίτες» με τρόπο υπερφίαλο και  ρηχό.

«Πρόεδροι» αντιπρόεδροι  διαφόρων   σχημάτων και μορφών, αδιαφανείς  τελείως, με καμία ενασχόληση και  κανένα επαγγελματισμό δηλώνουν ότι θέλουν σε δηλώσεις που μένουν  δηλώσεις απλώς.Να μας πουν τί κάνουν ακρβώς για να ξέρουμε και το έργο τους και την προσφορά  τους στον Ελληνισμό.
Ακαδημαϊκοί, μελετητές του Πλάτωνα με πτυχία και ντοκτορά διυλίζουν το κώνωπα «Λαιστρυγόνες» σε σχόλια θλιβερά. Απέχοντας πολύ από την ευγένεια, την σκέψη και σχόλια του Σωκράτη και την μέθοδο του την μαιευτική. Τα βιβλία δεν είναι  μόνο για το μεταπτυχιακό αλλά και για μια καλύτερη ζωή και τρόπο σκέψης διαλλακτικό.
Με διάθεση αυτοπεριορισμού αυτοπροσδιορισμού  θα το ξαναπώ , δεν έχω προκαταλήψεις για την καταγωγή το χρώμα την φυλή την σπουδή ενός ανθρώπου, ο χαρακτήρας του για μένα αρκεί και αυτό  είναι που μας διδάσκουν τα Ομηρικά Έπη σε μια ερμηνεία διαχρονική.
Αστραία
Υ.Σ
Φίλε μου Λακεδαίμων ΜΕΝΕΛΑΕ
Σου γράφω από εδώ γιατί έχεις κλείσει τις πόρτες και τα παράθυρα ενός παλατιού.
Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
Για την ευήκοη σου προσφορά
Για την δημοκρατία που άντεξες και αντέχεις
Καλή δύναμη στην πρώτη σου ημέρα!
Θα συναντηθούμε….

Πηγή: Ιστορίες του ΦΒ | Αστραία

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s