Το γήπεδο …

Το γήπεδο ευρίσκεται πολύ κοντά στο πατρικό μου σπίτι .
Περνούσα αυτές τις ημέρες σχεδόν καθημερινά διπλά του και το έβλεπα και κάθε ημέρα όλο και κάτι διαφορετικό είχα να θυμηθώ .
Θυμήθηκα ότι αρκετά μεγάλος σε κάποια πτήση προς την Κρήτη προσγειώθηκα στο γήπεδο, ήλθαν και με είδαν οι δικοί μου αλλά και όλο σχεδόν το χωριό.
Θυμήθηκα ότι σαν μαθητής γυμνασίου προσπαθώντας να συγκεντρωθώ στο διάβασμα με ξεσήκωνε ήχος από τις αναπηδήσεις της μπάλας και περίμενα πως και πώς να τελειώσω το διάβασμα για να πάω στο γήπεδο να παίξω.
Θυμήθηκα ακόμα ότι στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου παίζαμε ξυπόλητοι ποδόσφαιρο για να μη χαλάσουν ή λερωθούν τα παπούτσια ΕΛΒΙΕΛΑ ( αθλητικά ) , που τα είχαμε για τις γυμναστικές επιδείξεις … και αν καμιά φορά τα φορούσαμε και λερωνόντουσαν τότε σαν λύση για να ασπρίσουν ήταν το στουπέτσι.
Θυμήθηκα τις κόντρες του ΕΥΡΩΤΑ , επίσημη ομάδα των μεγάλων του χωριού και του ΒΟΡΒΑ , τοπικό όνομα χειμάρρου , η ομάδα ημών των μικρών και νεαρών που βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε και φτιάξαμε άλλη ομάδα επειδή δεν υπήρχε για εμάς θέση στην επίσημη ομάδα.
Τότε βεβαίως δεν υπήρχε περίφραξη ,ούτε γκαζόν ,ούτε εξέδρες ,ούτε αποδυτήρια ,ούτε προβολείς για νυχτερινά παιχνίδια κι όταν έπεφτε το σούρουπο …. μερικές φορές είμαστε τυχεροί διότι φώτιζαν το παιχνίδι μας οι προβολείς των τρακτέρ των εποχούμενων θεατών που παρακολουθούσαν εμάς του μικρούς.
Επιστρέφω στο τώρα και ανεβάζω μερικές φωτογραφίες του σημερινού γηπέδου , μερικά απογεύματα – βράδια στο γήπεδο έπαιζε ή γυμναζότανε η ομάδα ,παρευρίσκοντο αρκετοί φίλαθλοι όχι όμως όπως παλιά , ελάχιστες φορές είδα μικρά παιδιά να παίζουν μπάλα στο γήπεδο ,τώρα φορτώνεται το μυαλουδάκι τους με άλλα….. και η διαφορά μου με τους σημερινούς μικρούς είναι πέραν της ηλικιακής ότι εγώ σ΄αυτό το γήπεδο έπαιξα μικρός με « ομάδα » έστω και ξυπόλητος και αυτό έχω να το θυμάμαι ενώ τα σημερινά παιδιά που τα κουρντίζουμε και γενικά δεν … παίζουν δεν μπορώ να φαντασθώ την εξέλιξή τους που εύχομαι να είναι φυσιολογική ούτε επίσης μπορώ να φαντασθώ αν όταν φθάσουν στην ηλικία μου τι θα « αξίζει » να θυμούνται.
ΥΓ. Κάποια άλλη φορά θα σας παρουσιάσω ένα άρθρο που αναφέρεται στο γεγονός της επίσκεψης του Παναθηναϊκού στο χωριό μου και στον αγώνα που έδωσε με την επίσημη ομάδα μας τον ΕΥΡΩΤΑ.

Φωτογραφία του Nikos Georgopoulos.
Φωτογραφία του Nikos Georgopoulos.
Φωτογραφία του Nikos Georgopoulos.
Φωτογραφία του Nikos Georgopoulos.
Ο χρήστης Aris Tango Sierra απάντησε · 2 απαντήσεις
Lakis Tolias

Lakis Tolias Νόμιζα ότι ήσουν νομοταγής !!!!!

Meni Pallas

Πηγή: Το γήπεδο ευρίσκεται πολύ κοντά στο πατρικό μου… – Nikos Georgopoulos

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s