Tο μη χείρον βέλτιστον .

02a1Σε σχετικά πρόσφατο άρθρο είχα γράψει :

Η Νέα Δημοκρατία φθίνει συνεχώς , κατέστη ήδη θνησιγενής, έτσι όπως είναι σήμερα δεν σώζεται και στον επίλογο έγραφα ότι ίσως η καλύτερη λύση για τον κόσμο της ΝΔ αλλά και της ευρύτερης παράταξης ,οποιοδήποτε και αν ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν να διαλυθεί και να επανασυσταθεί ένας νέος πολιτικός φορέας-κόμμα.

Το έπραξε ο Κ. Καραμανλής όταν δημιούργησε την ΕΡΕ και αργότερα την ΝΔ ,το έπραξε και ο Α. Παπανδρέου όταν δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ ,ενώ υπήρχαν φορείς – παλαιά κόμματα που θα μπορούσαν να τους εκφράσουν και την κυριαρχία των επ αυτών ουδείς την αμφισβητούσε.

Την διάλυση δεν θα την ευχόμουν να συμβεί αν πίστευα ότι η δυνατότητα ανανέωσης θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα από τους υπάρχοντες μηχανισμούς του κόμματος.

Δυστυχώς όμως είμαι πεπεισμένος ότι το Κόμμα είναι σε κατάσταση σηψαιμίας και ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και ο μεν Τσίπρας έχει κατορθώσει να μας ναρκώσει –κοιμίσει , σε όλους μας αναφέρομαι , όμως δεν μας χρειάζεται παθολόγος και αναλγητικά χάπια αλλά χειρουργός που θα αναλάβει την επέμβαση και μάλιστα θα πρέπει να είναι τολμηρός και να μη διστάσει να κόψει και πετάξει όλα τα σεσηπότα τμήματα του ασθενούντος σώματος της ΝΔ.

Στο σήμερα λοιπόν ,λίγες ώρες πριν τελειώσει η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΝΔ θεωρώ ότι ο κος Μητσοτάκης είναι ικανότερος ,δύναται να προβεί σε αλλαγές που άτομα βολεμένα από το μέχρι τώρα κατεστημένο της παράταξης δεν το επιθυμούν.

Σε προηγούμενο άρθρο είχα γράψει ότι δεν πιστεύω ότι ο κοινοβουλευτισμός έχει σχέση με την Δημοκρατία, εύλογα λοιπόν φίλες/οι θα αναρωτηθούν προς τι η σημερινή μου θέση στην πλευρά του κου Μητσοτάκη.

Προς απάντηση λοιπόν αυτών σας δηλώνω ότι εφόσον δεν έχουν διαμορφωθεί συνθήκες αλλαγής του Πολιτικού Συστήματος για να επιτευχθεί μια πραγματική Δημοκρατία τότε άσχετα με το τι επιθυμούμε πρέπει να δεχόμαστε τους κανόνες του παιχνιδιού που τώρα παίζεται ,να συμμετέχουμε και να δηλώνουμε τις μειοψηφικές απόψεις μας έως και εάν κατορθώσουμε να τις κάνουμε να επικρατήσουν .

Έτσι λοιπόν αν και ουδέποτε υπήρξα φανατικός υποστηρικτής του Μητσοτακέϊκου, το αντίθετο μάλιστα, απλά και μόνο επειδή τα πράγματα στην ΝΔ σήμερα εν πολλοίς κρίνονται από την σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου –ενδεχομένως ενός εν δυνάμει Πρωθυπουργού (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και όχι μόνο για τους Νεοδημοκράτες )εάν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφισθεί και επειδή θέλω να πιστεύω ότι ο Κος Μητσοτάκης, για αυτό και τον επέλεξα, έχει περισσότερα εφόδια-γνώσεις και αποφασιστικότητα να συγκρουσθεί με τις κλίκες κατ΄αρχήν του Κόμματος και στην συνέχεια τις κρατικοδίαιτες ελίτ και τα συνδικαλιστικά κηφηνομάγαζα αλλά και να γίνει ένας Πρωθυπουργός αποδεκτός εντός και εκτός Ελλάδος.

Βεβαίως και με φοβίζουν οι οικογενειακές καταβολές –μηχανισμοί (δεν θα πρέπει όμως αμαρτίες γονέων να παιδεύουν τα τέκνα ) και ο άκρατος φιλελευθερισμός- αν και πρόσφατα τον βλέπω να γίνεται … λίγο ανθρώπινος (πιστεύω όχι για προεκλογικούς λόγους) αλλά και από την άλλη … και η άλλη πλευρά και οι υποστηρικτές της δεν είναι η αμέμπτου ηθικής και η από καλό σπίτι Παρθένα … τουλάχιστο αυτό που είδα σήμερα στο Ακταίο της Ρόδου μου το επιβεβαιώνει.

Δεν θέλω να το βλέπω σαν επιλογή Σκύλας η Χάρυβδης αλλά σαν το μη χείρον βέλτιστον .

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s