Κωλοτουμπισμός…

iso

Σημείωση Ιστολογίου :Εξαιρετικά εύστοχο το κείμενο φίλης από το fb το οποίο με την άδειά της αναδημοσιεύεται και παρακαλώ να το εκλάβετε ως πρόλογο ενός πολιτικού παραμυθιού με τίτλο Πολιτική Κωλοτούμπα που ακολουθεί. Με λίγες γραμμές ακτινογραφεί την νοοτροπία της κοινωνίας των τελευταίων ετών και καταλήγει «Αυτοί είμαστε και αυτά αξίζουμε» ο έστι μεθερμηνευόμενον …κατά τον λαό και οι άρχοντες.

Όσον αφορά το πολιτικό παραμύθι δεν ισχύει αυτό που γράφεται συνήθως

*** κάθε ομοιότητα με πρόσωπα γεγονότα ή καταστάσεις 

της εποχής μας είναι συμπτωματική ***

aaKaterina Touvra Rhodes

Κωλοτουμπισμός… σπορ ιδιαίτερο δημοφιλές το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας… Τα ναι γίνονται όχι & τα όχι ναι… Τι να περιμένουμε από την πολιτική; Αν εδώ στην καθημερινότητά μας, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, λέμε-ξελέμε, υποσχόμαστε-παίρνουμε πίσω…και όχι μόνο, έχουμε το θράσος και τη δειλία να βγαίνουμε και από πάνω και να βγάζουμε τρελό, παράλογο και ενοχλητικό όποιον πάει να πει την αλήθεια… Ας μην παραπονιόμαστε… Από μια κοινωνία που δεν έχει το θάρρος να ζητάει ειλικρινή συγγνώμη για τα λάθη της μην τυχόν και πέσει κάτω καμιά τρίχα του εγωισμού της, και δεν κάνει καμιά κίνηση καλής θέλησης, επανόρθωσης, ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες και ας μη μουρμουράμε… Αυτοί είμαστε και αυτά αξίζουμε.

Η διαχρονική μαμή στο έργο δίνει μια ιδέα…ας ξεκινήσουμε να διαβάζουμε πίσω από τα ημερολόγια που κρέμονται σπίτια μας.

Πολιτική κωλοτούμπα

Σε μια χώρα, υπήρχε ένα χωριό που απείχε πέντε χιλιόμετρα από το παλάτι της βασίλισσας. Το χωριό αυτό είχε θαυμάσια νερά από μια πηγή και η βασίλισσα είχε προστάξει τους χωρικούς να της φέρνουν νερό κάθε μέρα. Οι χωρικοί όμως μετά από κάποια χρόνια κουράστηκαν από το εξαντλητικό καθημερινό πήγαινε-έλα. Η μόνη λύση ήταν να αφήσουν το χωριό, να φύγουν μακριά και έτσι να απαλλαχθούν απ’ την δυσβάσταχτη αυτή υποχρέωση.

Αφού σκέφτηκε καλά το πρόβλημα, ο νέος αρχηγός του χωριού είπε στους χωρικούς: «Μην εγκαταλείψετε τα σπίτια σας. Θα πάω εγώ στην βασίλισσα και θα της ζητήσω να βγάλει διάταγμα που θα λέει ότι από εδώ και μπρος η απόσταση ανάμεσα στο χωριό σας και στο παλάτι δε θα είναι πέντε αλλά μονάχα τρία χιλιόμετρα. Έτσι το πήγαινε-έλα θα συντομέψει κι εσείς δε θα κουράζεστε τόσο πολύ».

Πήγε λοιπόν στην βασίλισσα με το αίτημά του, το οποίο μετά από πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις έγινε δεκτό. Όταν με χαμόγελα ανακοινώθηκε η απόφαση στους χωρικούς αυτοί χάρηκαν πολύ. Μάταια ένας από αυτούς φώναζε: «Μα δε καταλαβαίνετε πως δεν υπάρχει πραγματική διαφορά στην απόσταση;». Παρόλο που όλοι τον άκουσαν, συνέχισαν να πιστεύουν το διάταγμα της βασίλισσας και κανένα λογικό επιχείρημα δεν κατάφερε να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη…

“Tο ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν”

.

nekthl

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s