Φωνή βοώντος εν τη Ελλάδι.

no-cashΤο είπα πολλές φορές , το έγραψα άλλες τόσες, θα το επαναλάβω και πάλι ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.

Αντιπαρέρχομαι το θέμα της πολιτικής εκπροσώπησης και για να μη μακρηγορήσω, το περιορίζω και προτείνω για λύση της παρούσης οικονομικής κρίσεως την άμεση κατάργηση των μετρητών, δηλαδή όλες οι συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά με χρήση κάρτας .

Επαναλαμβάνω ,να μη κυκλοφορούν χαρτονομίσματα ,να υπάρχουν μόνο κέρματα κι αυτά μόνο για να τα δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια τους όταν θα του λένε τα κάλαντα.

Απαιτείται άμεσος εφοδιασμός όλων όσων ασκούν κάποια επαγγελματική δραστηριότητα, ακόμα και αυτών που έχουν έστω και ένα μικρό ακίνητο προς ενοικίαση , με μηχανάκια συνδεδεμένα με τους λογαριασμούς των αλλά και με την εφορία. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα συγκεντρωθούν χρήματα στα ταμεία του κράτους και στα ασφαλιστικά .

Βεβαίως και υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τους υπερήλικες που αδυνατούν να ενταχθούν και σε αυτό το κράτος μέσα από κοινωνικές δομές ( πχ. Βοήθεια στο σπίτι ) θα μπορέσει να αμβλύνει το πρόβλημα.

Αν η πρόταση γίνει δεκτή, είναι άμεσα υλοποιήσιμη διότι ευτυχώς που στην πατρίδα μας υπάρχουν « προνομιακοί προμηθευτές του δημοσίου » και μπορούν τάχιστα-άμεσα να εφοδιάσουν όλες/όλους επιχειρήσεις –δραστηριότητες-επαγγελματίες με μηχανάκια αλλά και το δημόσιο με το απαραίτητο λογισμικό .

Παραθέτω πρόχειρα μερικά οφέλη που θα προκύψουν, με χαρά θα δεχθώ αν εσείς μπορέσετε να προσθέσετε και άλλα :

  1. Ουδείς θα μπορεί να φοροδιαφεύγει.
  2. Άμεση κατάθεση του ΦΠΑ ( το ποσό θα επιμερίζεται άμεσα )
  3. Περιορισμός της Γραφειοκρατίας ,καταστάσεις ΦΠΑ ακόμα και κατάργηση των Φορολογικών Δηλώσεων υπό προϋποθέσεις.
  4. Κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου –άμεση πρόσβαση και όχι μετά από αίτηση όλων των λογαριασμών με τους ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς.
  5. Θα περιορισθούν οι κλοπές-ληστείες.
  6. Θα περιορισθεί η διακίνηση ναρκωτικών.
  7. Θα περιορισθούν οι μίζες .
  8. Περιορισμός της διαφθοράς υπαλλήλων (Πολεοδομία-Εφορία-Αστυνομία κλπ.)

Για την εφαρμογή της πρότασης απαιτείται ομόθυμη συμφωνία του Πολιτικού Συστήματος ( τονίζω όλων των κομμάτων ) διότι θα πρέπει να αρθούν ενστάσεις περί «μεγάλου αδελφού» και «περί προστασίας ατομικών δικαιωμάτων» κλπ. .

Όλα αυτά τα καλά ή τα κακά πρέπει να υπάρχουν ή να μη υπάρχουν εκεί που υπάρχουν εννοιολογικά «Πολίτες-Οπλίτες » και όχι κάτοικοι ή υπήκοοι διεφθαρμένοι ,αργυρώνητοι και μπαταχτσήδες φοροφυγάδες .

Οφείλω να δηλώσω ότι :

  1. Δεν είμαι οικονομολόγος ούτε πολιτικός οπότε δεν μπορώ να προτείνω και ποιοι πρέπει να είναι οι συντελεστές φορολόγησης ούτε τα ποσοστά εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία , συνεπώς ούτε και μεγέθη ποσών μπορώ να εκτιμήσω από την εφαρμογή της πρότασης.
  2. Αντικειμενικός σκοπός της πρότασής μου είναι το πώς χρησιμοποιώντας την τεχνολογία θα καταπολεμηθεί ένα μεγάλος μέρος της διαφθοράς που ως χώρα μας κατατρώγει.

Επειδή κατά την άποψή μου το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και επειδή δυστυχώς υπάρχει πολιτική λειψανδρία φοβάμαι ότι η φωνή βοώντος εν τη Ελλάδι θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων διότι στο ακούει κανείς … κανέναν (πλην ελαχίστων ) δεν συμφέρει να την ακούσει και εσείς που διαβάζετε την παρούσα ανάρτηση τους λόγους μπορείτε να τους υποθέσετε ή ακόμα και να τους γνωρίζετε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s